Nieuws

Harlinger openbare basisscholen dicht tot 31 maart

HARLINGEN – De openbare basisscholen in de gemeente Harlingen gaan morgen niet open en blijven gesloten tot en met dinsdag 31 maart (of tot nader bericht). Dat geldt ook voor alle andere scholen die onder onderwijskoepel Odyssee vallen. In Harlingen gaat het om’t Wad, het Noorderlicht en Middelstein in Midlum.

Ouders zijn zojuist op de hoogte gesteld. “Wij krijgen in snel tempo te maken met uitval van collega’s die gedwongen thuis moeten blijven. Bovendien vinden we het begrijpelijk dat steeds meer ouders hun kinderen uit voorzorg thuis houden”, schrijft Stana de Wit van ’t Wad in een brief aan ouders/verzorgers.

“Dat betekent dat een steeds kleiner wordende groep collega's de leerlingen moet bedienen waarbij we de hygiënevoorschriften vanuit RIVM en GGD niet meer kunnen garanderen voor de leerlingen op school. Het heeft grote gevolgen voor de veiligheid en de kwaliteit binnen de scholen. Daarbij willen wij onze verantwoordelijkheid nemen om te voorkomen dat het virus verder verspreidt en de hoge druk in de zorg en ziekenhuizen helpen voorkomen.”

Indien nodig kunnen de scholen een bepaalde groep leerlingen opvangen. Het gaat om leerlingen van ouders die werken in bijvoorbeeld de gezondheidszorg of bij de politie. Maar ook hier geldt dat kinderen met (milde) gezondheidsklachten thuis moeten blijven. De komende dagen gaan leerkrachten bekijken op welke manier de leerlingen thuis onderwijs kunnen volgen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda