Nieuws

Harlinger ondernemers bieden leerlingen rsg kijkje in de keuken

Leerlingen uit klas 3 vmbo basis en kader van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen hebben vorige week een dag stage gelopen bij bedrijven en instellingen uit Harlingen en omgeving. Meer dan 30 ondernemingen en instellingen verleenden hieraan hun medewerking.

RSG Simon Vestdijk streeft zoveel mogelijk naar samenwerking met het bedrijfsleven om leerlingen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met diverse beroepsmogelijkheden. Hierdoor zijn deze leerlingen beter in staat een gerichte keus te maken voor een beroepskeuze of een vervolgopleiding.

Een groep leerlingen geïnteresseerd in techniek kreeg de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij North-Line Yachts en bij Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw in Harlingen. Leerlingen die meer interesse hebben in de zorg kregen de kans te kijken bij verschillende afdelingen van het Zorgplein Harlingen. Zo werd er een voorlichting gegeven door medewerkers van de Thuiszorg het Friese Land, kregen de leerlingen uitleg over het werken bij een apotheek en waren er rondleidingen bij het priklab en de afdeling radiologie.

Yvonne Huizenga is decaan vmbo bij Simon Vestdijk: “Wij zijn erg blij dat ook nu weer veel bedrijven bereid zijn onze leerlingen te laten kennismaken met de beroepspraktijk.” Het opleiden in een praktijkomgeving past binnen de ontwikkelingen in het huidige onderwijs en wordt door ondernemers en instellingen ondersteund. Bijvoorbeeld door leerlingen mogelijkheden te bieden voor stages, bedrijfsbezoeken, het verzorgen van gastlessen of het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld een werkplaats voor praktijkopdrachten. “Dat we zoveel lokale bedrijven bereid vinden om mee te werken aan deze stage, toont ook de betrokkenheid van de ondernemers bij de jongeren in opleiding in deze regio,” aldus Huizenga.

|Doorsturen

BuienradarAgenda