Nieuws

Harlinger onder aangehouden relschoppers in Leeuwarden

De politie heeft zondagavond zes mannen aangehouden bij de ongeregeldheden in Leeuwarden, waaronder een Harlinger en enkele minderjarigen. Zij worden verdacht van belediging, openlijke geweldpleging en het gooien van zwaar vuurwerk in een groep. 

Relschoppers verstoorden rond 20.00 uur de voetbalwedstrijd in het stadion aan het Cambuurplein. Er werd met vuurwerk en stenen naar de politie gegooid. Agenten voelden zich op enig moment genoodzaakt hun wapen te trekken, al zij hebben niet geschoten. De openbare orde was dusdanig verstoord dat de burgemeester van Leeuwarden een noodbevel afgaf. Mede door de inzet van de Mobiele Eenheid (ME) keerde de rust weer terug.

Zes aanhoudingen

Twee mannen en twee jongens zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging zoals het gooien van een steen naar een politieauto. Het gaat om mannen van 19 en 21 uit Sneek en Leeuwarden en twee minderjarigen uit de gemeente Leeuwarden. Daarnaast werd nog een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor belediging en een 18-jarige man uit Harlingen voor het gooien van zwaar vuurwerk in een groep. Zij worden verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie start een onderzoek naar de ongeregeldheden die zondagavond in Leeuwarden plaatsvonden en verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten. Ben jij in het bezit van beelden van de ongeregeldheden in Leeuwarden? Deel die dan met de recherche. Dit kan door te bellen met 0900-8844, of ze te uploaden via het tipformulier. Anoniem kun je via meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000 ook je informatie doorgeven.

|Doorsturen

BuienradarAgenda