Nieuws

Harlinger lievelingen in het Hannemahuis

Met de tentoonstelling ‘Harlinger lievelingen’ toont Museum het Hannemahuis - vanaf dinsdag 15 oktober - de schatten van inwoners van de stad. Te zien zijn voorwerpen van emotionele en symbolische waarde, die voor hun eigenaars een sterke betekenis hebben en bij hen een bijzondere herinnering of emotie oproepen. Hun persoonlijke verhalen zijn voor de tentoonstelling opgeschreven.

Ruim 70 inwoners en een paar oud-inwoners van Harlingen stonden hun dierbare voorwerpen af voor de expositie. De tentoongestelde objecten variëren van koffers waar ouders in de jaren 50 mee naar Nederland zijn geëmigreerd tot een eenvoudig theelichtje dat warme herinneringen aan een onbezorgde jeugd oproept. Van het schilderij dat een dierbare oom schilderde tot een figuurzaagwerkje van een in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken en later omgebrachte joodse jongen uit Harlingen. De bijzondere en indringende verhalen die als toelichting bij de voorwerpen horen, zijn voor iedereen herkenbaar.

De tentoonstelling loopt tot en met 12 januari 2020. Gemeentemuseum het Hannemahuis, Voorstraat 56, www.hannemahuis.nl. Geopend: dinsdag t/m zondag 12.00-17.00 uur.

|Doorsturen