Nieuws

Harlinger krijgt voorwaardelijke boete voor mishandeling bij supermarkt

LEEUWARDEN/HARLINGEN - Een 20-jarige inwoner van Harlingen is woensdag door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 500 euro. De Harlinger was begin mei betrokken bij een mishandeling bij een supermarkt in zijn woonplaats.

De verdachte was met zijn vriendin aan het boodschappen doen toen hij in de winkel letterlijk in aanraking kwam met twee jongens met hoodies op. Volgens de verdachte waren de jongens uit op ruzie, ze daagden hem uit en zeiden dat ze hem buiten op zouden wachten. Bij de ingang van de supermarkt kwam het tot een confrontatie.

De Harlinger kreeg een duw, duwde terug en kreeg vervolgens een tik. In de tussentijd zou de andere jongen zijn vriendin een klap in de maag hebben gegeven. Om zich te verweren had hij een paar klappen uitgedeeld. Zelfverdediging vond de Harlinger, maar daar was de officier van justitie het niet mee eens.

Zij vond dat de verdachte anders had kunnen en moeten handelen. De verdachte liep in een proeftijd. Twee weken eerder was hij ook al voor de rechter geweest, voor de mishandeling van zijn partner. De officier vond dat de verdachte de voorwaardelijke werkstraf van 40 uur die toen werd opgelegd alsnog moest uitvoeren. Voor het nieuwe feit eiste de officier een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

Ook de politierechter oordeelde dat er geen sprake was van noodweer. “U had alle kans om weg te lopen”, aldus de rechter. De rechter hield er wel, meer dan de officier, rekening mee dat de twee jongens zich ook niet onbetuigd hadden gelaten. De voorwaardelijke werkstraf werd afgewezen omdat het volgens de rechter om een heel ander feit ging.

|Doorsturen

BuienradarAgenda