Nieuws

Harlinger CDA-voorzitter kandidaat Tweede Kamerverkiezingen

HARLINGEN - Ronald Bootsma, bestuursvoorzitter CDA Harlingen, is kandidaat voor de Tweede Kamer namens het CDA voor de komende verkiezingen op 17 maart aanstaande. Bootsma (37) staat op plaats 60 en is een lokale lijstduwer.

Het landelijke CDA is de eerste politieke partij die met lijstduwers werkt vanuit de regio. Alhoewel een lijstduwer formeel niet verkiesbaar is, betekent de kandidaatstelling veel voor zowel het CDA landelijk als voor de plaatselijke afdeling.

In de campagne wordt de lijstduwer als kandidaat in evenementen meegenomen en is de kandidaat onderdeel van de uitingen binnen de campagne van het CDA. Dezelfde campagne is inmiddels in volle gang en de eerste lijsttrekkersdebatten zijn achter de rug.

Het landelijke CDA heeft een lijst samengesteld van kundige (toekomstige) Kamerleden vanuit diverse regio’s en met diverse kwaliteiten. Naast lijsttrekker Wopke Hoekstra staat publiekslieveling én beste kamerlid van Nederland Pieter Omtzigt op plaats 2, Anne Kuik uit Groningen staat op plaats 3. Vanuit de provincie Fryslân staat Harry v.d. Molen uit Leeuwarden op plaats 9, gevolgd door Jaap Jonkers uit De Fryske Marren (plaats 27) en boerenzoon Douwe de Vries uit Noardeast-Fryslan staat op plaats 43.

Meer over Ronald Bootsma op www.cda.nl/ronaldbootsma.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda