Nieuws

Harlinger aangehouden na recordvangst heroïne

ROTTERDAM - Een Harlinger is begin deze maand aangehouden in verband met een enorme heroïnevondst in de Rotterdamse haven. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft vandaag besloten dat de Harlinger, evenals enkele andere verdachten, 90 dagen langer vast blijft zitten.

Een internationale samenwerking leidde tot de onderschepping van ruim 1500 kilo heroïne in de Rotterdamse haven. De verdovende middelen werden door de Douane in een container gevuld met Himalayazout uit Pakistan aangetroffen. Het is de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland. De partij heeft een straatwaarde van zo’n 45 miljoen euro.

Op basis van informatie uit Engeland kwamen verschillende verdachten in beeld. In het gezamenlijk onderzoek werd op een adres in het Brabantse Etten-Leur vervolgens op 9 februari een inval gedaan. Daar werden vijf mannen aangehouden. Drie mannen van 38, 37 en 33 jaar uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw Vennep blijven 90 dagen langer vastzitten, zo besloot de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank vandaag. De overige twee verdachten, mannen van 62 en 60 uit Sint Willebrord, zijn op vrije voeten maar blijven verdachten.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. Het HARC-team werkt in deze zaak samen met de Britse National Crime Agency (NCA). De drugs zijn inmiddels vernietigd.

|Doorsturen

De Engel

2021-03-01 19:00:15

Is Arno van E. er deze keer niet bij?

Uw reactie


BuienradarAgenda