Nieuws

Harlinger aangehouden in witwasonderzoek

HARLINGEN - Een 47-jarige Harlinger is vandaag aangehouden in een witwasonderzoek. Politie en FIOD deden vanmorgen op zes plaatsen doorzoekingen, waaronder in het Harlinger clubhuis van de Hells Angels. Er is beslag gelegd op twee motoren, waaronder een Harley Davidson.

Tijdens de doorzoeking van het clubhuis van de Hells Angels blokkeerde de politie de Marconistraat. (Foto: Jannette van der Ploeg)

Verder heeft de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, vuurwapens, munitie en drugs aangetroffen op de diverse locaties in Friesland. Hiervoor heeft de politie de verdachte in Harlingen aangehouden. De vuurwapens, de munitie en drugs zijn in beslag genomen en overgedragen aan de politie.

Bij de doorzoekingen is ook nog beslag gelegd op geld, sieraden, een woning en fysieke en digitale administratie.

Het gaat bij de doorzoekingen overigens niet om een actie gericht op de motorclub. Het strafrechtelijk onderzoek naar witwassen richt zicht op de 47-jarige man uit Harlingen. “Zijn legale inkomsten zijn niet toereikend om grote aankopen zoals de motoren te doen”, meldt de FIOD. De opsporingsdienst vermoedt dat hij aankopen heeft gedaan met inkomsten uit criminaliteit. Door de aanschaf van onroerend goed en luxe goederen zou hij zijn criminele inkomsten hebben witgewassen.

|Doorsturen