Nieuws

Harlingen zet mantelzorgers in het zonnetje

De gemeente Harlingen organiseert van 10 tot en met 17 november de ‘Week van de Mantelzorg’. Deze week staat in het teken van de inwoners van de gemeente Harlingen die zich dag en nacht inzetten voor de zorg voor hun naasten.

 

De Week van de Mantelzorg wordt op zaterdag 10 november feestelijk ingeluid bij mfc Het Vierkant. Het is het startsein voor een verwenweek vol activiteiten voor mantelzorgers. Bedrijven en organisaties hebben belangeloos meegewerkt om een aantrekkelijk programma neer te zetten. Zo kunnen mantelzorgers gratis pilates-les krijgen, meedoen aan een kookworkshop bij de Lachende Koe, meedoen aan een bierproeverij bij het Brouwdok en nog veel meer. Jonge mantelzorgers kunnen daarnaast een workshop gitaarles volgen of gezamenlijk een film kijken.

 

Uit onderzoeken is gebleken dat ondanks de hoge waardering voor lokale zorg en ondersteuning, mantelzorgers steeds vaker aangeven zich overbelast te voelen. De gemeente Harlingen vindt het belangrijk dat er aandacht is voor mantelzorg en organiseert daarom de Week van de Mantelzorg.

Naast de Week van de Mantelzorg organiseert de gemeente meer activiteiten voor mantelzorgers. In september organiseren de gemeente Harlingen en de gemeente Waadhoeke bijvoorbeeld een respijtweekend. Overbelaste mantelzorgers kunnen dan nieuwe energie opdoen en hun ervaringen delen. Daarnaast voert de gemeente Harlingen gesprekken met mantelzorgers en organiseert zij iedere tweede dinsdag van de maand een ‘mantelzorgontmoeting’. Ook kunnen mantelzorgers een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente Harlingen. In 2019 bedraagt het mantelzorgcompliment € 100.

Bent u mantelzorger of kent u een mantelzorger? Op www.harlingen.nl/mantelzorg kan een mantelzorger een bonnenboekje aanvragen. Met dat bonnenboekje is het mogelijk deel te nemen aan alle activiteiten en kunnen producten worden afgehaald.

 

|Doorsturen