Nieuws

Harlingen weer in de prijzen door groot aantal trainees

Voor de tweede keer heeft Harlingen de ‘Host Port Trophy’ van de Tall Ships Races mee naar huis genomen; een trofee voor de haven die de meeste trainees levert.

Harlingen heeft de trofee afgelopen weekend in ontvangst genomen tijdens de Tall Ships Conference in Sevilla. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Sail Training International, de moederorganisatie achter de Tall Ships Races. Vanuit Harlingen zeilden dit jaar 345 trainees mee aan boord van de tallships. Ook in 2014 won Harlingen de prijs voor deelname van de trainees. Toen deden er 337 trainees mee.

 

De missie van Sail Training International is de ontwikkeling en het opleiden van jongeren door het bieden van een unieke zeilervaring aan boord van één van de tallships. Aan boord worden jongeren uitgedaagd om goed met elkaar samen te werken. Ze ervaren de kracht van de natuur en ervaren het belang van interactie. Jongeren stappen vervolgens een ervaring rijker weer van boord en in de meeste gevallen met vriendschappen voor het leven.

Naast de deelname van de vele trainees heeft de Stichting Harlingen Sail dit jaar ook volop ingezet om meer jongeren te betrekken bij het gedachtegoed van de Tall Ships Races. Met het programma Sail Inzicht bereikte de organisatie ruim 1800 jongeren, om ze te enthousiasmeren voor mogelijk volgende edities. De gemeente Harlingen stelt zich voor 2022 opnieuw verkiesbaar en hoopt dan opnieuw vele trainees mee te laten varen op een tallship.

 

|Doorsturen