Nieuws

Harlingen Open Golf 2018: € 5000 voor Spijkerstad

De 13e editie van het Harlingen Open Golftoernooi is vorige week vrijdag gehouden op golfbaan Groene Ster te Leeuwarden. Wim Kroon werd als winnaar uitgeroepen, maar later bij de hertelling bleek dat er foutje was gemaakt. Niet Wim Kroon maar Peter Wijbenga was de winnaar en hij mocht het prachtige wandbord van de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek alsmede de wisseltrofee alsnog in ontvangst nemen. Naast het golftoernooi met 76 deelnemers was er ook een golfclinic met 30 deelnemers.

Door Ubbo Posthuma

(Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Voorzitter Rieny Smeding heette iedereen hartelijk welkom, in het bijzonder Ko Hoek en zijn kompaan Wil Mol die voor de dertiende keer aanwezig waren met haring, kaas, worst en hun befaamde korenwijntje. Nadat de spelregels nog even onder de loep werden genomen, was er een actie voor Spijkerstad 2018 bij hole 14.

 

Degene die het golfballetje in één keer vanaf 130 meter in de hole kon slaan, kon een gloednieuwe Mercedes winnen, beschikbaar gesteld door Mercedes-Benz garage Wensink uit Leeuwarden, Froonacker Risicobeheer/Verzekeringen uit Franeker en het bestuur van Harlingen Open Golf. Voor de dames was de afstand 75 meter. Helaas kreeg niemand het voor elkaar, al waren sommigen er wel heel dicht bij.

 

Aan het eind van de dag mochten de dames van Spijkerstad, Ellen Uivel, Jorine van Dijk en Angela Sietsma naar voren komen. De actie bij hole 14 had een mooi bedrag van 1000 euro opgeleverd. Door een spontane actie van vier Harlinger bedrijven - Kuhlman Repko Shipping b.v., Mesken Bouw b.v., J.R. Shipping en J.W. van Stee b.v. - werd het bedrag aangevuld met 4000 euro, waardoor het uiteindelijke bedrag 5000 euro werd.

 

De wedstrijdleiding bestond uit Gonnie van der Werf en Willy Reitsma. Marshall was Aant Betsema. Om 11.00 uur blies de Marshall op een toeter en konden wedstrijd en clinic beginnen.

 

Uiteraard as er weer sprake van vele Harlingers en oud-Harlingers en leek het af en toe wel een reünie. Opmerkingen als ‘Jezus seun, leefst stou oek nog’ waren vaker te horen. Natuurlijk waren er weer vele kanshebbers. Eén van de favorieten, oud-vv Harlingen-speler Henk Koetje, kon wegens werkzaamheden niet meedoen. Wel liet hij zich na afloop van het toernooi met zijn vriendin even zien. Jan Reier Arends, Meindert Dijkstra, Johannes Woudstra, Jetze Pascal, Rinus Weima, Arie Drees, Feico Smeding, Frank Monfils en Jan Willem van Stee waren mensen om ernstig rekening mee te houden.

 

Nadat iedereen uitgespeeld was kon voorzitter Rieny Smeding aan het eind van de middag de prijzen samen met Fancy de Kwant en wethouder Paul Schoute uitreiken. Ook wethouder Hein Kuiken was op de racefiets langs gekomen. Maar gezien de dreigende luchten koos hij even later het hazenpad. Een vooruitziende blik van de PvdA wethouder aangezien het tegen de avond begon te regenen.

 

Wethouder Paul Schoute sprak nog even zijn waardering uit voor de organisatie. Intussen stond de viskraam van de zoon van Piet Paulusma klaar met gebakken vis, patat en salade.

Het golftoernooi is georganiseerd door de bestuursleden van Harlingen Open Golf bestaande uit Rieny Smeding, Wim de Keijzer, Menno Koornstra, Fancy de Kwant. Er werd nog officieel afscheid genomen van de oud-bestuursleden Feico Smeding en Anneke Tepper. Voorzitter Smeding bedankte hen voor het vele werk dat zij gedaan hebben. Zij ontvingen een waardebon en een fles wijn. Ook dank aan Ko Hoek en Wil Mol voor hun medewerking. Zij kregen een rijkelijk gevuld pakket van de firma Smeding.

 

Uitslag

Overall prijs: 1) Peter Wijbenga. Hij ontving uit handen van de voorzitter het prachtige wandbord, aangeboden door Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek en de gemeente Harlingen, alsmede de wisseltrofee. 2) Wim Kroon en 3) Dick Boomsma. Zij kregen een fles Cava. ‘Best’: 1) Marco van Schaik, 2) Douwe Bergsma, 3) Roely Kooistra. Ook zij ontvingen een fles Cava. Beste dame was Inneke Kijlstra en zij mocht ook een fles Cava mee naar huis nemen. Leary hole 16: een weekend cabrio rijden was voor Sjoerd de Gooijer en Inneke Kijlstra. Beat the Pro hole 14 (Neary). Elf personen mochten de handschoen met het logo Harlingen Open Golf in ontvangst nemen. De bal die het dichtst bij de hole kwam voor de hoofdprijs, de Mercedes, was Gea Visser met 1,20 meter. Hiervoor ontving zij een golftas van Golfstore Friesland.

|Doorsturen