Nieuws

Harlingen Ongeschut afgelast

HARLINGEN - De hoge waterstand is opnieuw spelbreker voor vaarfestival Harlingen Ongeschut. Het vaarfestival, dat komende zaterdag gehouden zou worden, is vanwege de verhoogde waterstand afgelast. “Helaas hebben we, na weken van voorbereiding en net als vorig jaar, dit besluit in nauw overleg met Port of Harlingen en weerman Piet Paulusma moeten nemen. Of beter gezegd de natuur werkt niet mee”, melden een teleurgestelde Karen en Willard van BENG.

“Omdat het vorig jaar niet doorging, hadden we er juist nog meer plezier in om het voor elkaar te boksen,” laat Karen weten. “Hoe dichter we bij de datum komen des te meer het gaat leven in de stad, want menigeen kijkt er reikhalzend naar uit. Afgelopen week werd de gezonde spanning des te heviger nadat we het weer nauwlettend in de gaten gingen houden. Eerst denk je nog van ‘ach, het valt wel wat mee, ’t zal toch niet twee keer achter elkaar over gaan’, maar na ’n belletje met Port of Harlingen, bleek dat het opnieuw kielekiele zal worden.”

 

Donderdagmiddag heeft Port of Harlingen nogmaals de waterstand bekeken en kwam het sneue bericht dat het onmogelijk is om Harlingen Ongeschut door te laten gaan. Het water in de Zuider- en Noorderhaven komt volgens de verwachtingen niet beneden het niveau van het binnenwater. Dit is nodig om het zoute water af te laten stromen en nadat het sas gesloten is met zoet water op te vullen om zoveel mogelijk verzilting te voorkomen. Deze verhoogde waterstand komt door een laag drukgebied boven Engeland dat het water in de Noordzee en dus ook Waddenzee opstuwt. Daarnaast wordt er voor zaterdag veel regen en vrij veel wind (8bft) voorspeld.  

 

“Het is voor de bands, acts, sponsors, maatjes, bewoners, organisatie, oftewel iedereen zeer zeer spijtig, maar wij gaan zeker voor een herkansing in 2020, want driemaal is scheepsrecht!”, aldus Karen en Willard.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda