Nieuws

Harlingen krijgt topsport-fonds

De gemeente Harlingen gaat een topsport-fonds instellen, om financiële belemmeringen - bijvoorbeeld hoge reiskosten - voor topsporters weg te nemen. Jaarlijks komt er 10.000 euro in het fonds, met een maximum van 1500 euro per sporter.

Het fonds is een initiatief van coalitiepartijen CDA, PvdA en VVD en wordt ondersteund door de rest van de raad. “We vinden dat topsport voor iedereen bereikbaar moet zijn”, zei Bartele Boersma (PvdA). Een kleine groep sporters stimuleren, kan ook sport in de breedte stimuleren, zei wethouder Harry Boon (CDA). Succesvolle sporters zijn een voorbeeld voor de jeugd, zo is de gedachte achter het sportfonds.

 

Een bekende Harlinger topsporter is Joël de Jong. Hij heeft een deel van zijn been verloren en rent met een prothese. Hij haalde dit jaar brons op de 100 meter op het Europees kampioenschap para-atletiek in Berlijn. Hij is onlangs genomineerd voor de titel ‘Para Atleet van het Jaar’. Het publiek kan op de site van de Atletiekunie stemmen in een eerste ronde, waarna een vakjury de winnaars kiest.

|Doorsturen