Nieuws

Harlingen krijgt glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk

DELTA Netwerk gaat in de stad Harlingen een glasvezelnetwerk aanleggen. Na het verstrijken van de deadline van 11 november bleek dat voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. Eind oktober werden de dorpen Wijnaldum en Midlum ook aangekondigd door de glasvezelnetwerkbeheerder. De aanleg start nog deze maand.

Dat betekent dat de inwoners van alle kernen in de gemeente Harlingen eind 2023 van glasvezelinternet gebruik kunnen maken. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen de inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten, tot 30 november de gelegenheid om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten worden gerekend. Aanmelden voor een glasvezelabonnement kan via deltanetwerk.nl.

“We zijn heel blij dat het gelukt is”, zegt Zarah van den Berg, projectmanager bij DELTA Netwerk. “Deze mooie stad kan natuurlijk niet achterblijven op de omliggende omgeving. Het is voor iedereen hier belangrijk dat zij toegang krijgen tot het netwerk met de nieuwe generatie aan internetsnelheden. De aanleg start ook al zeer snel in de stad Harlingen om ze door te kunnen steken naar de dorpen in Waadhoeke. Daar is afgelopen maand ook voor glasvezel gekozen.”

Van den Berg vervolgt: “Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners hier een gratis glasvezelaansluiting. Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk. We houden hierbij ook rekening met de toekomst. Zo leggen we alvast voldoende extra capaciteit klaar voor de plannen rond de Nieuwe Willemshaven. De nieuwe culturele hotspot van Harlingen en omgeving krijgt ook het snelste internet. Maar let op, een glasvezelaansluiting alleen geeft nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen ze dit voor 30 november, dan is de aansluiting helemaal gratis en profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders.”

Wie twijfelt en meer wil weten over glasvezel of de aanleg daarvan, dan zijn zij welkom bij het Glasvezel Informatiepunt op Voorstraat 27 in Harlingen. Aanmelden kan via de website en lokale wederverkopers die ook op deltanetwerk.nl te vinden zijn. Voor ondernemers op bedrijventerreinen in Harlingen start DELTA Netwerk Zakelijk een campagne in januari 2023. Wanneer er daar ook voldoende animo blijkt, wordt er daar ook glasvezel aangelegd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda