Nieuws

Harlingen en Zeelenberg tekenen voor recreatiepark

Met het ondertekenen van het koopcontract is het officieel: Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij en Zeelenberg Architectuur ontwikkelen een kleinschalig recreatiepark aan de Westerzeedijk. 

Wethouder Erik de Groot, Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij, Zeelenberg Architectuur en wethouder Paul Schoute tekenen de koopovereenkomst. (Foto: Joachim de Ruijter)

Wethouder Erik de Groot: “Dat Harlingen nu een recreatiepark krijgt is het resultaat van het Open Planproces voor het Westerzeedijkgebied dat in 2018 is gestart met inwoners en ondernemers. Hier zijn tientallen jaren aan gesprekken en ideeën aan vooraf gegaan, die nooit tot uitvoering zijn gekomen. Het is daarom fijn dat we nu voor deze locatie aan de Westerzeedijk een mooi plan gaan uitvoeren dat past bij de ambitie van Harlingen. Hiermee voegt Harlingen weer een uitnodigende plek toe aan de stad die onlangs al de Traveller Review Award kreeg uitgereikt voor de meest gastvrije plek van Nederland.”

Gemeente Harlingen werkt daarnaast aan de verbetering van het strand in de Waddenzee en de aanleg van een parkzone in het gebied.

Zeelenberg Architectuur kwam tijdens een selectieprocedure in 2019 met het ontwerp. Eind 2019 werd er een intentieovereenkomst getekend. Het recreatiepark met 50 huisjes kenmerkt zich door een gevarieerd landschap met een natuurlijk karakter en is autovrij. Hierdoor kunnen bezoekers van het park in alle rust genieten van het karakteristieke landschap van de Westerzeedijk aan de Waddenzee.

Architect Jan-Paul Bron: “Ons ontwerp van het landschap en de cottages is erop gericht om het vakantiepark te verbinden met zijn omgeving, om de bezoekers te verbinden met Harlingen en de Harlingers met het park. Als die verbinding tot stand komt in de komende jaren, dan hebben wij ons doel bereikt.”

Dit voorjaar wordt gestart met de bodemsanering en de bestemmingsplanprocedure. Meer over het project op: https://westerzeedijk.zeelenbergarchitectuur.nl/

Zeelenberg Architectuur is benieuwd naar uw reactie. U kunt uw reactie geven via het contactformulier op de website of via een email naar de gemeente: westerzeedijk@harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda