Nieuws

Harlingen bijna 100% ‘hartveilige gemeente’

Dankzij een unieke samenwerking tussen de gemeente Harlingen en de afd. Harlingen van de knv EHBO, is de gemeente hard op weg een 100% hartveilige gemeente te te worden. De componenten daarvoor zijn: voldoende AED-apparaten die 24/7 bereikbaar zijn, voldoende burgerhulpverleners, een adequaat cursusaanbod en een goed onderhoudssysteem voor de AED-apparatuur.

Reanimatiecursus in het muziekgebouw van cmv Hosanna, tevens de thuisbasis van de EHBO ver. Harlingen. Op de achtergrond cursusleider en coördinator Anne Bouma.

De gemeente Harlingen vindt in de EHBO-vereniging een betrouwbare partner die naast Reanimatie Partner van de Nederlandse Hartstichting, al sinds 1932 actief is met Eerste Hulp-onderwijs en inzet hulpverlening bij diverse evenementen in en buiten de havenstad.

Een belangrijk cursusaanbod is de reanimatie. Bij de EHBO-vereniging kunt u worden opgeleid voor het reanimatie diploma: de basiscursus maar ook worden er noodzakelijke herhalingscursussen verzorgd. Deze cursussen zijn voor de inwoners van Harlingen gratis. Een cursus bestaat uit: het herkennen van een circulatie-stilstand, alarmeren, reanimeren in 6 stappen, gebruik AED, stabiele zijligging, verslikking/verstikking. Daarnaast uitleg over burgerhulpverlener bij HartslagNu/BuurtAED. Het beslaat één avond van 19.45 tot 22.00 uur, of op zaterdag van 9.45 tot 12.00 of 12.45 tot 15.00 uur, in Harlingen. U kunt zich voor deze cursus aanmelden op aabouma@outlook.com met vermelding van: naam, adresgegevens en uw geboortedatum.

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt een grote kans van overleving. De Hartstichting heeft tot doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Door de afd Harlingen van de knv EHBO - de ‘Reanimatie Partner van de Hartstichting’ - wordt dus een Basiscursus Reanimatie Volwassene gegeven. Ook voor een herhalingslesavond kunt u zich inschrijven, ook als u elders de opleiding heeft gehad. Graag aanmelden voor 1 september aanstaande. Geef ook aan of het om de beginners- of de herhalingscursus gaat. Meer info ook via aabouma@outlook.com.

Inzet bij evenementen. Edgar Davids (voormalig profvoetballer) wordt na een valpartij tijdens de Elfsteden Fietstocht, in de Eerste Hulppost ‘Van der Pol/Schritsen’ verzorgd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda