Nieuws

Happy scouts met Happy Stones

Lockdown of niet: de Harlinger waterscouts draaien op volle toeren. Wel vooral ‘achter de schermen’ helaas, zowel letterlijk als figuurlijk. Afgelopen maandag kregen 10 oudere jeugdleden online hun tweede theoriezeilles voorgeschoteld, onder andere over de juiste nachtelijke verlichting van schepen, bruggen en veerpontjes. Als het lukt gaan de tieners proberen dit seizoen hun zeildiploma te halen. Eindelijk weer het water op, ze kunnen nauwelijks wachten!

Afgelopen zaterdag konden de jongste waterscouts (7-9 jaar) zich creatief uitleven en daarna: lekker eropuit! Tegen tienen verschenen de enthousiaste gezichtjes van de welpen via Teams in beeld voor hun nieuwe wekelijkse opkomst. Wat zouden ze dit keer gaan doen? Met wat creativiteit kun je bij Scouting zelfs in coronatijd trouw blijven aan je programma én een link leggen met de actualiteit. Er werd een start gemaakt het insigne ‘Samen’. Bij Scouting kun je bepaalde badges verdienen door langere tijd met een thema bezig te zijn, en voor de jongste waterscouts is dat nu het activiteitengebied ‘Samenleving’. Het doel is de kinderen via de activiteiten die bij dit insigne horen bewust te maken van de mensen om hen heen. De welp laat zien dat hij/zij zich heeft ingezet voor een ander en zich bewust is van onderwerpen die op dit gebied spelen in de Nederlandse maatschappij.

 

Gedeelde vreugd...

Zo viel de eerste opdracht onder het thema ‘Help een ander’. Maar hoe doe je dat in deze coronatijd, als je nauwelijks op bezoek mag en bijna geen mens mag aanraken? Heel actueel: zoek een mooie steen of schelp, maak er wat moois van en geef deze Happy Stone een bijzonder plekje om zo een ander iemand blij te maken. Zo gezegd zo gedaan, en al snel begonnen er aan de keukentafels, bureaus en knutseltafels mooie dingen te ontstaan. Overal werd enthousiast geverfd en getekend en vol trots lieten de welpen elkaar hun creaties zien. Daarna was het natuurlijk tijd om uit te zwerven. Jas aan, sjaal om en op zoek naar een bijzondere boomstam, een vereenzaamd bloemenperkje of een andere in het oog springende plek. Niet alleen in Harlingen, maar ook ver daarbuiten, want waterscoutinggroep Caspar di Robles heeft leden van Midlum tot Franeker, en van Menaldum tot Tzum. Mocht u een mooie steen of schelp vinden, dan hopen de scouts dat die een glimlach op de lippen tovert en dat u de steen meeneemt naar huis of weer verder laat zwerven.

 

Allemaal samen

Om hun insigne te verdienen gaan de welpen de komende weken verder met activiteiten, spelen en uitdagingen in het teken van ‘Samen’. Daarna staan er weer heel andere dingen op het programma, want bij Scouting beleef je elke week iets anders. Hopelijk kunnen er binnenkort ook weer fysieke bijeenkomsten plaatsvinden, want er gaat niks boven écht bij elkaar zijn! Trekt het samen delen, spelen en ontdekken u of uw kind ook aan? Neem dan contact op met info@caspardirobles.nl en doe gezellig mee! Er is nog ruimte voor nieuwe jeugdleden, en ook voor oudere jongeren en volwassenen die in hun vrije tijd zinvol bezig willen zijn met jeugd en jongeren.

|Doorsturen

BuienradarAgenda