Nieuws

Haakgroep Almenum levert 125 dekens voor record-deken LF2018

HARLINGEN – Vandaag gaan 125 gehaakte kleden van de haakgroep van wooncentrum Almenum naar het ‘mienskipsproject’ van LF2018, dat het Guinness Book of Records hoopt te halen. Vanaf 29 augustus 2016 haakten bewoners van Almenum twee jaar lang aan de gehaakte vierkantjes die uiteindelijk één heel grote deken zullen vormen.

Door Ubbo Posthuma

De haakgroep van Almenum. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Het project begon vier jaar geleden met een idee van Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries uit Leeuwarden. Het groeide uit tot een open ‘mienskipsproject’, zelfs tot buiten de landsgrenzen. In Almenum begon het met een groepje van vijf dames, en het haakclubje groeide snel, ook met mensen van buiten Almenum. Opmerkelijk: de familie Schaap verhuisde een jaar geleden naar hun geboorteplaats Amsterdam om dichter bij de familie te wonen. Toch bleef mevrouw Schaap haken, en ze stuurde vanuit Mokum haar vierkantjes naar Almenum.

 

Iedere maandagmiddag komen de bewoners bijeen voor handenarbeid, maar bovendien voor gezelligheid en een gesprek. De haakgroep Almenum is het afgelopen jaar door sponsoren bij diverse gelegenheden voorzien van lekker eten en drinken. Dit door Albert Heijn, Bakkerij Overzet, Plus Lunenburg en Catering de Seniorie.

 

Op zaterdag 14 en zondag 15 juli is er gelegenheid om de ‘grootste gehaakte deken van de wereld’ eenmalig te bezichtigen in Park Vijversburg te Tytsjerk. Tienduizend dekens worden in het parkdeel ‘Ooievaarsnest’ aan elkaar gekoppeld om zo een nieuw record in het Guinness Book of Records bij te kunnen schrijven. Park Vijversburg wordt gratis ter beschikking gesteld. Wel worden er kosten gemaakt, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

 

Het project is in Harlingen nu afgesloten, maar de deelnemers van de haakgroep hebben aangegeven door te gaan als handwerkgroep. Iedereen die wil handwerken of kaarten wil maken is welkom. Men moet zelf wel voor handwerkmateriaal zorgen. Voor vragen kan men terecht bij Almenum, tussen 13.30 tot 16.00 uur. De maand augustus is vakantie; er wordt weer gestart op maandagmiddag 3 september.

|Doorsturen