Nieuws

HA-15 Kunstwerk van de Maand

Jimmy Mol kiest als Kunstwerk van de Maand november de collage ‘Alle hens aan dek’ van Astrid van Straaten.

 

Jimmy over zijn keus: “Ik zie een collage van postzegels, door Astrid verwerkt tot een kunstwerk. Bij postzegels denk ik als van oorsprong Amsterdammer aan de uitdrukking: ‘kijken welk postzegel (joods: ponem) hij trekt’. Het gaat in de filatelie om ‘plakken, weken, sorteren’- handel en weer plakkenderwijs vormen, geduld en precisie. Een afnemende liefhebberij, doordat steeds minder gebruik wordt gemaakt van brievenpost. Een bezige bij als Astrid van Straaten vond een manier om de zegel een nieuw gezicht te geven. Van toepassing is het motto ‘mens durf te kleuteren’. Dit spreekt mij zeer aan. Daarom is deze mooie compositie voor mij het kunstwerk van de maand.”

Astrid van Straaten is geboren in Hilversum maar woont inmiddels al meer dan 20 jaar met haar partner aan de Rommelhaven in Harlingen. Ze is actief als beeldend kunstenaar, waarbij ze werk maakt met meerdere soorten techniek. Ze schildert het liefst. Haar onderwerpen zijn natuur, bloemen en dansparen. Ook maakte zij linosneden. Astrid is tevens bekend van de tekenlessen die zij geeft aan kinderen.

Ze had diverse exposities in Frankrijk, Amsterdam en Enkhuizen. In 2016 nog exposeerde zij in het Hannemahuis. Verder is zij actief in tentoonstellingen van Kunstenaarssociëteit Zilt in Harlingen.

Heeft u belangstelling voor het werk van Astrid? Haar werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is voor een kleine maandvergoeding te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje bij de expositie van de Kunstuitleen in de etalage van het vroegere Blokkerpand, (Kleine) Voorstraat 87, en tijdens openingstijden in gebouw Nieuw Zuid op Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Meer info op www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

|Doorsturen