Nieuws

HA-15 Kunstwerk van de Maand

Iedere maand kiest de Stichting Kunstuitleen HA-15 een Kunstwerk van de Maand. Jetty Boterhoek kiest een lijnets van Tieneke van Montfort genaamd ‘Winterkoninkje Bonoboo en stripfiguur’ als Kunstwerk van de Maand(en) augustus/september 2018. 

Jetty over haar keus: “Bij het zien van dit kunstwerk ga je je afvragen waarom veel van Tieneke haar werk bestaat uit mensen/dieren/figuren die opgesloten zijn in flessen. Ook bij dit kunstwerk is dat het geval. Het lijkt uit te beelden dat alles en iedereen in het gareel moet lopen en niet de vrijheid heeft om zichzelf te zijn. Opgesloten in de verwachtingen van de maatschappij met het vogeltje als beeld van het verlangen om hier uit te ontsnappen.”

“De kunstenares laat met deze ets zien dat ze haar tekenvaardigheden uitzonderlijk goed beheerst en dat ze de lijnen van de ets precies goed weet te plaatsen. Het is een beeld dat blijft boeien door de vragen die het oproept. De presentatie is door de verdeling in twee vakken bijzonder stijlvol, evenals het bescheiden kleurgebruik en laat de expertise van deze vakvrouw zien. Ik vind Tieneke een kunstenares in hart en nieren. Haar hoofd stroomt over van ideeën voor verschillende projecten, ik bewonder de manier waarop ze deze realiseert en blijf geboeid door haar diversiteit.”

Naast het creëren van etsen en glaskunst brengt Tieneke zelfgemaakte poppen tot leven als poppenspeelster en maakt zij contact met mensen, vooral mensen die daar in ‘het gewone leven’ moeite mee hebben. Ze is een van de kunstenaars bij ‘Blok 6’ in Harlingen.

Heeft u belangstelling voor het werk van Tieneke? Haar werk en dat van andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Voor een persoonlijk advies kunt u terecht bij de vestiging van de Kunstuitleen bij ‘Blok 6’, Kleine Voorstraat 87 (de voormalige vestiging van Blokker) op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

|Doorsturen