Nieuws

HA-15 Kunstwerk van de Maand

Iedere maand heeft de Stichting Kunstuitleen HA-15 een Kunstwerk van de Maand. Sjouke Altena kiest als kunstwerk van juni 2018 de gouache ‘Zomerboeket’ van Marian van Unen.

Over zijn keuze: “Je ziet een rode vaas op een geel kleedje op een blauwe tafel. De vaas gevuld met paarsrode, rode, gele en witte bloemen. Misschien pioenrozen? Naast de vaas liggen verspreid uitgestald appels en ander fruit. Het kleurrijke kunstwerk is met een vlotte penseel tot stand gebracht. De uitsnede uit het interieur van de kunstenaar is omkaderd alsof het een krantenknipsel is. Ze levert ons met dit werk een treffende metafoor voor de zomer die er aan komt. Daarom kies ik dit werk als kunstwerk van de maand juni. “

 

Marian van Unen is geboren in Amsterdam en woont sinds enige tijd in Harlingen.

Van jongsaf tekende ze, vanaf de tijd dat de tekenmaterialen nog niet zo uitgebreid voor handen waren. “Een goede les in het dingen weglaten”, zegt ze. Ze zegt het best tekenen en schilderen te hebben geleerd in Artis, onder begeleiding van bekende kunstenaars. Haar hart ligt in schilderen naar de natuur. Ze doet dat in een impressionistische stijl. Ze heeft ook veel plezier in schilderen ‘en plein-air’. Buiten haar liefhebberij schilderen is zij secretaris van Kunstenaarssociëteit Zilt.

 

Heeft u belangstelling voor het werk van Marian van Unen? Haar werk en dat van andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Hun kunstwerken vindt u in Nieuw Zuid (Pr. Irenestraat 2), in pand Voorstraat 87 en de etalage van Voorstraat 65. Voor een persoonlijk advies kunt terecht op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur op Voorstraat 87. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

|Doorsturen