Nieuws

Grote sponsoractie: Bier voor de Bruine Vloot

Terwijl de Regering wikt en weegt hoe het de voor Varend Erfgoed beschikbaar gestelde € 15 miljoen moet uitzetten. En terwijl de gemeente in het kader van het onderzoek naar de mogelijkheden van een noodfonds, wacht op het wikken en wegen van Den Haag, is de VBZH in gesprek met bedrijven om te bezien hoe het Harlinger bedrijfsleven de Vloot kan helpen. 

Tegelijkertijd staat een speciaal bier met de naam RED DE VLOOT! te rijpen in de tanks van Het Brouwdok aan de Willemshaven. Als het brouwproces voltooid is, levert de Harlinger brouwerij het RED DE VLOOT! biertje af aan de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen als sponsoring voor de noodlijdende sector.

De zeventig schippers van de zeilschepen zullen zelf zorg dragen voor de verkoop. De VBZH heeft er alle vertrouwen in dat Harlingers massaal dit bier zullen kopen en zo een nobel gebaar maken om de vloot voor de stad te behouden. Immers, na maanden stil gelegen te hebben kan nu alleen gevaren worden met minder gasten.

Daarbij kunnen de kosten van de vaartocht niet goed gemaakt worden en is er niet voldoende geld voor de regelmatige keuring en het vereiste onderhoud van het schip. Als een certificaat eenmaal verloopt, mag het schip nooit meer varen en is verloren voor eigenaar/schipper en de vloot én voor de stad.

Met deze markante eerste bijdrage van een Harlinger bedrijf hoopt de VBZH een belangrijke eerste stap gezet te hebben om met alle betrokken partijen ‘onze’ vloot door deze moeilijke periode heen te helpen. De planning is dat het RED DE VLOOT! bier omstreeks 1 oktober klaar is en  de verkoop kan starten. De aftrap zal u zeker niet ontgaan! Dit is slechts een vooraankondiging!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda