Nieuws

Grote schoonmaakactie Harlinger water

‘Skjin Wetter’ is een grote schoonmaakactie in en rond het water van de Elfstedenroute, op zaterdag 6 oktober. In Harlingen en op vier andere locaties gelegen aan de Elfstedenroute zullen duikers, kanoërs, hengelsporters, suppers, zeeverkenners en diverse andere vrijwilligers zwerfafval opruimen.

Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die in het oppervlaktewater terecht komt. De actie is een initiatief van de Friese Milieu Federatie, Wetterskip Fryslân en de Elfstedengemeenten. De locaties waar de schoonmaakactie zal plaatsvinden zijn: Harlingen, Franeker, Leeuwarden, Sneek en Balk. Iedereen is welkom om het opruimspektakel bij te wonen. Daarnaast is er op elke locatie een ludieke actie rond het thema zwerfafval. In Harlingen zal de gracht onder andere worden schoongemaakt door de Maritieme Academie. Kunstenaar Remon de Jong is aanwezig om van het afval creatieve creaties te maken. De actie vindt plaats rond de Rozengracht en de Zuidoostersingel. De aftrap van de actie is om 10.30 uur.

Tijdens Skjin Wetter wordt het opgeviste afval gewogen. Dit is belangrijk voor de prijsvraag die wordt georganiseerd. Hieraan kunnen alle inwoners van Friesland meedoen en raden hoeveel afval er op 6 oktober uit het water wordt gehaald.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda