Nieuws

Groot deelnemersveld Harlinger Golfkampioenschap

Volgende week vrijdag 10 juni vindt op de golfbaan van De Groene Ster bij Leeuwarden het jaarlijkse golfkampioenschap van Harlingen plaats. Sinds 2020 draagt dit kampioenschap de illustere naam ‘Harlingen Masters’ met een knipoog naar The Masters, wereldwijd het meest prestigieuze golftoernooi voor professionele golfers.

De Harlingen Masters staat uitsluitend open voor deelname door golfers die een duidelijke band met Harlingen hebben, omdat ze er wonen, werken en/of geboren en getogen zijn. Voor zover bij de organisatie bekend zijn er in Harlingen circa 130 actieve golfers en daarvan hebben maar liefst 64 zich aangemeld voor het kampioenschap 2022. Daarmee raakt het deelnemersveld ook zo’n beetje aan het maximum dat geplaatst kan worden op de 18 holes baan nabij Leeuwarden.

De wedstrijd wordt gespeeld in twee categorieën, te weten de golfers met een mid tot hogere handicap die spelen om de titel Talent Golfer of the Year en de golfers met een mid tot lagere handicap die spelen om de titel Master Golfer of the Year. En reken maar dat 62 van de 64 deelnemers zullen jagen op de titelverdedigers uit beide groepen, zijnde Arend van der Maas bij de hogere handicaps (Talent Golfer) en Johannes Woudstra bij de lage handicaps (Master Golfer). Zij wisten zich in 2021 tot kampioenen in hun respectievelijke categorieën te kronen.

Als je uit Harlingen komt en je golft, dan wil je niks liever dan ooit een keer kampioen van je stad worden. En kanshebbers zijn er genoeg. In principe is iedereen een kanshebber, aangezien er met handicapverrekening wordt gespeeld (iemand met een lagere handicap moet de baan in veel minder slagen spelen dan iemand met een hogere handicap). Maar in de voorbeschouwingen worden vooral kansen toegedicht aan golfers die een dalende lijn laten zien in hun handicapverloop. Die dalende lijn houdt meestal in dat ze beter spelen dan hun handicap aangeeft; ze zitten in een fase van verbetering van hun speelniveau. Golfers weten dat van elkaar en speculeren daar op. We zouden een paar namen uit de deelnemerslijst kunnen tippen als kanshebbers, maar dat zou misschien wat te veel druk leggen op die deelnemers en hun spel niet ten goede komen.

Volgende week vrijdag om 13:00 uur barst de strijd los en om circa 19:00 uur zullen tijdens het afsluitende diner de prijswinnaars bekend worden gemaakt door een vertegenwoordiger van het college van B en W van de gemeente Harlingen, tevens één van de sponsoren van dit evenement. Daarbij zijn ze in goed gezelschap van lokale sponsoren die in de meeste gevallen ook vertegenwoordigd worden in het deelnemersveld: De Riedpolder (Wim Kroon), Nesta Shipping (Sander Alberda), JW van Stee BV (Jan Willem van Stee), Kuhlman Repko Shipping (Erno Leguit), Smeding Groenten en Fruit (Sjaak Smeding), Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek (Wandborden), Froonacker van de Witte Assurantiën (Anne Bergsma), MUTA Sport (Badjassen), Prosoft ICT (Lieuwe Hoitinga), ERP 4U (Thom van der Meulen), The Dutch (Johannes Woudstra), Jumbo Supermarkt Olaf Hermus (Goodie Bags), Cornelis Vrolijk, IJmuiden (Haring Happen) en Grafisch Centrum Harlingen (Scorekaarten). Kortom, sponsoren, organisatie en deelnemers zijn er klaar voor. Nu hopen op beter weer dan in 2021 toen het vrijwel de gehele dag regende. De vooruitzichten zijn nu gelukkig beter.

|Doorsturen

BuienradarAgenda