Nieuws

Golfkampioenschap ‘Harlingen Masters’ telt 68 deelnemers

Over precies een week, op vrijdag 11 september vindt op de baan van golfclub De Groene Ster bij Leeuwarden het golfkampioenschap van Harlingen plaats. Mede als gevolg van de oproep van 26 juni, onder andere in deze krant, liep het storm met aanmeldingen, waarbij de teller uiteindelijk pas stopte bij 68 liefhebbers die allen voldoen aan de gestelde Harlinger criteria. Dat wil zeggen, geen ‘open’ kampioenschap meer, maar een deelnemersveld dat bestaat uit golfers die een sterke band met Harlingen hebben, er wonen, werken, geboren of opgegroeid zijn. Ouwe Seunen en Jonge Wieven onder elkaar zogezegd.

In de gemeente Harlingen is geen golfbaan. Deelnemers aan dit kampioenschap zijn allemaal elders lid. Bijna de helft is lid van De Groene Ster. Verder diverse  deelnemers die lid zijn bij de andere Friese golfbanen in Sint Nicolaasga, Gaasterland (Oudemirdum), Ameland en Heerenveen. Maar ook deelnemers van buiten de provincie, opgegroeid in Harlingen, maar nu elders woonachtig en dus ook elders golfend. Voor diverse deelnemers wordt het dan ook een kampioenschap met een hoog reünie-gehalte. Meer dan dat is de Harlingen Masters 2020 een echt golfkampioenschap. In twee zogenaamde handicapcategorieën zullen de deelnemers strijden om de eer om gedurende een jaar met de eretitel Harlingen Master Golfer 2020 of Harlingen Talent Golfer 2020 rond te lopen. Met de borst vooruit en de eeuwige roem in de golfbagage.

Naast de kampioenstitel zijn er ook nog diverse andere aantrekkelijke prijzen te winnen op verschillende onderdelen van het golfspel. Wie slaat de bal op geselecteerde holes het verst? Wie slaat de bal op geselecteerde holes vanaf de afslagplaats het dichtst bij de hole? En zo meer. 

De initiatiefgroep achter de organisatie van dit kampioenschap is er klaar voor, ook waar het gaat om het coronaproof houden van dit evenement. Golfen is op zich een sport die goed uit te oefenen is onder coronaprotocol. Het is immers buiten op een groot terrein en er wordt gespeeld in kleine groepjes van vier deelnemers, die heel eenvoudig de benodigde afstand van elkaar kunnen houden. Voor de afsluitende prijsuitreiking door burgemeester Roel Sluiter en het gezamenlijke diner, worden in het clubhuis en op het terras stringente regels gehanteerd op basis van de voorschriften van het RIVM en de Nederlandse Golffederatie NGF. Het Harlingen Masters heeft als doel het verspreiden van het golfvirus en niet van het coronavirus.

Vrijdag 11 september om 13.00 uur klinkt het startschot en dan zal zo rond 18.00 uur bekend zijn wie er met de prijzen naar huis gaan. Een week later wordt daarvan in deze krant verslag gedaan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda