Nieuws

Goede voornemens: schoon strand

Heb je zin om mee te doen? Ook dit jaar gaan we elke woensdag en vrijdag van 10 tot 11 uur het strand en de pieren opruimen van zwerfafval.

Door Lorette Dorreboom

(Foto: Lorette Dorreboom)

We zetten onze fietsen bij de Stenen Man als we het strand en de Zuidpier gaan opruimen, en als je daar geen enkele fiets ziet staan dan zijn we vast en zeker bij de Noorderpier aan de slag. Iedereen gaat naar een eigen plek om op te ruimen. Heb je een afvalgrijper nodig? De gemeente Harlingen heeft grijpers voor bruikleen, ook kun je daar zakken krijgen, handschoenen lenen en eventueel een reflecterend vest. Gewoon even bellen om een afspraak te maken en je kunt de spullen ophalen.

Opruimen heeft allerlei voordelen. Je bent lekker buiten in allerlei weersomstandigheden, het strand wordt schoon, het is niet zwaar, iedereen kan het doen. En het is leuk om met elkaar op te ruimen. Een van ons was haar fietssleutel een paar dagen geleden verloren en zowaar, vandaag vonden we de sleutel terug, iemand had de sleutel op het paaltje bij de opgang naar het strand gelegd. Dank je wel goede vinder!

Wat opvalt is dat er steeds meer mensen naar ons toekomen die vertellen dat zij ook bezig zijn met opruimen, in de eigen buurt, of dat ze tijdens de wandeling even wat afval meenemen. Super! En we merken dat naarmate de winter vordert er steeds meer hondenpoep ligt overal. Bij elke prullenbak hangen zakjes! Kleine moeite om die zakjes te gebruiken, groot plezier voor ons allemaal en veel dank namens alle kinderen die door de duinen rennen.

Doe mee, verlos de zee, tot op het strand!

|Doorsturen

BuienradarAgenda