Nieuws

Goede examenresultaten rsg Simon Vestdijk Harlingen

Vandaag - de landelijke uitslagdag - komt voor veel eindexamenleerlingen een feestelijk einde aan een wel heel bijzonder schooljaar. In verband met het coronavirus zijn er geen centrale examens geweest en is de uitslag bepaald op basis van de cijfers van het schoolexamen. Ondanks deze bijzondere situatie zijn de examenresultaten van rsg Simon Vestdijk goed. Vanochtend zijn alle eindexamenleerlingen door de mentor persoonlijk op de hoogte gebracht van de officiële uitslag. Vandaag mag daarom de vlag in de top.

Door alle medewerkers van rsg Simon Vestdijk is hard gewerkt om het onderwijs op afstand vorm te geven. Hieronder viel ook het digitaal afnemen van toetsen bij de eindexamenleerlingen, op een verantwoorde en zorgvuldige wijze. Locatiedirecteur Gerald Schutte: “We hebben als sector, maar bovenal als school, een standaard hoog te houden rond examinering. De waarde van een diploma uit de lichting 2019/2020 moet hetzelfde zijn als de afgelopen jaren. Het harde werken heeft zich uitbetaald, ook dit jaar zijn de examenresultaten van RSG Simon Vestdijk goed.”

Voor leerlingen die nog niet geslaagd zijn, is er nog perspectief op slagen met behulp van een zogenaamde resultaatverbeteringstoets. De uitslag van deze toetsen volgt op 26 juni.

Uitslag vmbo en mavo

Bij de leerlingen van vmbo basis is het feest: alle leerlingen zijn geslaagd. Daarnaast is maar liefst 94 procent van de leerlingen vmbo kader geslaagd. Teamleider a.i. vmbo basis/kader Jelte Willem de Vries is trots: “In deze bijzondere tijd is dit een mooie uitslag. Met de resultaatverbeteringstoetsen in het verschiet is er een reële kans dat alle leerlingen van vmbo kader slagen.” Pieter van der Mark, teamleider mavo, is tevens tevreden over de uitslag: “Er is nu al 90% van de eindexamenleerlingen mavo geslaagd, en dit aantal kan nog oplopen!”

Uitslag havo en atheneum

Het percentage van aantal geslaagden voor de havo is op dit moment 86%. Rianne Schadron, teamleider havo bovenbouw, is goed gestemd: “Een mooie uitslag, die met de resultaatverbeteringstoetsen zeker op kan lopen tot boven de 90%.” De uitslag voor het atheneum is eveneens erg goed, met een slagingspercentage van 96%. Teamleider atheneum bovenbouw, Geu Luik: “Deze resultaten laten de kracht van onze school zien en bevestigen nog maar eens waarom onze havo en atheneum in januari door Elsevier Weekblad zijn uitgeroepen tot beste van Friesland.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda