Nieuws

Gezocht: spullen uit WO II

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het Centraal Comité ’45, de Vereniging Oud Harlingen en Gemeentemuseum het Hannemahuis hebben de handen ineen geslagen met de bedoeling een interessante tentoonstelling over Harlingen in de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de stad samen te stellen.

Deze expositie zal van 16 april tot en met 31 mei 2020 in het Hannemahuis in Harlingen te zien zijn. De organisatie is op zoek naar zaken die betrekking hebben op deze periode en dan specifiek voor Harlingen.

Bonkaarten en persoonsbewijzen komen nog veel voor en die zijn voldoende aanwezig, maar misschien heeft u nog iets bijzonders uit de familie wat een mooie bijdrage aan de tentoonstelling zou kunnen betekenen. Dat kunnen foto’s zijn, maar ook bomscherven, onderdelen van uniformen, wapens, richtingborden, documenten, enzovoort.

Wilt u uw bezittingen beschikbaar stellen voor de expositie, stuur dan een foto van de voorwerpen naar Hugo ter Avest (directeur Hannemahuis) via h.teravest@harlingen.nl. Of bel: 06-22974525.

|Doorsturen

BuienradarAgenda