Nieuws

Gezocht: gastvrije huiseigenaren

Wie wil zijn historische pand 10 september tijdens Open Monumentendag openstellen? Die vraag stelt de organiserende werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, het Stadsgidsenteam, de Tourist Info en vereniging Oud Harlingen. 

“We hebben al verschillende huiseigenaren weer bereid gevonden om mee te doen”, laat coördinator Chris Elsinga weten. “De Swarte Aernt op de Brouwersstraat bijvoorbeeld is al jarenlang een trouwe deelnemer. Ook het bijzondere pandje in de Jan Ruurdstraat, ’t Gouden Stoepke, doet weer mee, en ook particulieren op bijvoorbeeld de Zoutsloot, het Franekereind, de Zuiderhaven, het Havenplein en in de Bildtstraat. Maar we willen er graag nog een aantal méér bij, vandaar deze oproep.”

Dit jaar zal tijdens de dag extra aandacht zijn voor (Harlinger) tegels. “Harlingen is de bakermat van de tegelindustrie”, weet de organiserende werkgroep. “Daarom laten we graag voorbeelden zien van hoe schouwen, kamerwanden en souterrains werden betegeld. Fraai, hygiënisch en nog makkelijk schoon te houden ook! Onze oproep is daarom voor eigenaren van monumentale panden in het algemeen, en speciaal voor huizen waarin nog (delen van) originele tegelpartijen te zien zijn.” 

Open Monumentendag wordt gehouden op zaterdag 10 september van 11.00-16.00 uur. Wie het leuk vindt om dit jaar eens mee te doen kan contact opnemen met Chris Elsinga via 06-53944765 of chris@terp10.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda