Nieuws

Gesteggel over reclamebord Kimswerda

De gemeente wil dat projectontwikkelaar Wopke Klaver twee reclameborden bij winkelcentrum Kimswerda verwijdert. De borden staan er al jaren, maar eind juni kreeg Klaver een brief van de gemeente Harlingen over de “illegale reclameborden”. Die moesten eind augustus weg zijn, anders ging de gemeente handhaven.

Toen de afrit van de N31 nog achter Kimswerda uitkwam, stond het reclamebord er al. Dat is te zien op dit beeld van Google Streetview uit 2015.

Klaver, tevens ontwikkelaar van woonwijk Ludinga, maakt op beide borden al jaren reclame voor projecten in de zuidelijke woonwijk. “Op 10 juni 2020 heb ik geconstateerd dat langs de Kimswerderweg te Harlingen twee illegale reclameborden van Klaver Vastgoed aanwezig zijn”, schrijft een toezichthouder van de gemeente. “Het heeft dus even geduurd voordat deze man de slaap uit had”, zegt Klaver.

Volgens Klaver zijn de borden toegestaan, aangezien ze in de onmiddellijke nabijheid staan van het project waar de reclame op slaat. Volgens de ambtenaar is dat niet het geval; hij meldt dat de borden hemelsbreed ruim één kilometer van de bouwplaats staan. Klaver brengt daar tegenin dat Ludinga een stuk dichterbij begint (naast het terrein van Zeerobben).

De HC vroeg de gemeente vorige week dinsdag waarom er na jaren actie tegen de borden wordt ondernomen, en of er meer borden in de gemeente weg moeten. Vandaag was er nog geen reactie. Klaver vraagt zich af of een gesprek met de verantwoordelijke wethouder zinvol zou kunnen zijn. “Ik werk graag met veel plezier maar de gang van zaken in Harlingen vraagt - zowel van de medewerkers van de gemeente als van mij - extreem veel negatieve energie die op een veel positievere manier gebruikt zou kunnen worden.”

Meer in de HC van vandaag, vrijdag 4 september.

|Doorsturen

BuienradarAgenda