Nieuws

Geslaagde eerste race Young Solar Challenge

HARLINGEN - De eerste wedstrijd van de Young Solar Challenge is afgelopen zaterdag in Harlingen gestart met de Time Trial; drie rondes van 5 kilometer. De start begon op het land met één kilometer hardlopen, verdeeld over 2 groepen. Maar liefst 28 teams deden mee tijdens de eerste race.

De startsignalen werden gegeven door wethouders Hein Kuiken en Harry Boon. Na een spannende strijd was uiteindelijk het Ichthus Lyceum uit Driehuis het team dat dit onderdeel won.

Tussen de races door konden de zonneboten in het zonnetje hun accu’s weer wat bijladen om vervolgens te kunnen starten met de sprint. Twee aan twee raceten de boten door het water voor hun persoonlijke sprinttijd. Dit leverde niet één maar twee winnaars op met een gedeelde eerste tijd. Met een snelheid van 18,7 kilometer per uur legden de teams, Emelwerda College I uit Emmeloord en CSG Bogerman II uit Sneek, het parcours af.

Om een overall resultaat en de winnaar van deze wedstrijd te kunnen bepalen, worden de punten van beide onderdelen bij elkaar opgeteld. CSG Bogerman II uit Sneek heeft de wedstrijd in Harlingen gewonnen en staat daarmee nu op de eerste positie in het klassement.

De combinatie van de twee onderdelen maakte het spannend voor de deelnemende teams als ook voor de toeschouwers. Via de Solar Boat World Cup Racing app konden de thuisblijvers ook goed op de hoogte blijven.

Alle teams zullen de komende weken nog werken aan het verbeteren van hun boot. Op 1 juni komen ze weer in actie tijdens de Reuzedei in Akkrum. Hier wordt de tweede wedstrijd van het seizoen gevaren, georganiseerd door het NK ZonnebootRace.

 

Overall uitslag

1) CSG Bogerman II 

2) Helen Parkhurst

3) Ichtus Lyceum

 

Sprint

1) Emelwerda College I

2) CSG Bogerman II 

3) Stellingwerf College

 

Endurance

1) Ichtus Lyceum

2) Helen Parkhurst

3) RSG Simon Vestdijk

|Doorsturen

BuienradarAgenda