Nieuws

Gemeente verliest andermaal rechtszaak eilandparkeren

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft ten onrechte het parkeerbedrijf van Tim Dotinga (P10 De Eilanden) aan de Oude Trekweg verboden. Nadat de rechtbank Noord-Nederland begin dit jaar al tot die uitspraak kwam, komt nu ook de Raad van State tot die conclusie.

De zaak bij de Raad van State draaide om het zogenaamde paraplubestemmingsplan van de gemeente, dat het runnen van een parkeerbedrijf in Harlingen vrijwel uitsluit. De gemeente heeft miljoenen geïnvesteerd in uitbreiding van het parkeerterrein aan de Harlingerstraatweg en krijgt zo geen concurrentie.

Omdat het terrein van Dotinga in het oude bestemmingsplan ‘Koningsbuurt’ wel als commercieel parkeerterrein gebruikt mocht worden, moet de gemeente dat nog steeds toestaan, oordeelt de raad.

Het gaat overigens om het terrein van voormalig tuincentrum Siersema, waar Dotinga al enige tijd zijn fietsenzaak Profile Harlingen runt.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of andere parkeerbedrijven hun gang kunnen gaan. Dotinga vroeg de Raad van State om een oordeel over alle getroffen parkeerbedrijven, maar daar heeft de Raad geen uitspraak over gedaan.

Meer in de Harlinger Courant van aanstaande vrijdag.

Meer over de rechtszaak bij rechtbank Noord-Nederland in het artikel ‘Gemeente nederig na stevige uitspraak rechtbank in parkeerdossier’.

|Doorsturen

BuienradarAgenda