Nieuws

Gemeente stuurt aan op gezamenlijk onderdak met hotel aan Westerzeedijk

Marktpartijen willen op korte termijn starten met de ontwikkeling van een hotel/restaurant, in combinatie met een gemeentehuis aan de Westerzeedijk. Dat staat in een raadsvoorstel: het college van B en W vraagt de gemeenteraad om € 75.000 om de plannen verder uit te werken.

“Dit kan een aanjager en financieel drager voor (versnelde) ontwikkeling Westerzeedijk worden”, aldus B en W. De gemeente heeft met marktpartijen gesproken over de ontwikkeling van een hotel op de locatie van de gemeentewerf. Hierbij is de interesse gepeild voor een combinatie met het gemeentekantoor. “Deze combinatie lijkt kansrijk”, schrijft het college in het raadsvoorstel.

De gemeente kijkt naar een nieuwe huisvesting omdat de ambtenaren nu verspreid zijn over vijf locaties, die op onderdelen gedateerd zijn. Met de bouw van een centrale locatie, kan de gemeente het kantoor aan de Waddenpromenade en de Groenlandsvaarder aan de Voorstraat afstoten. De verkoop van beide kantoren vormt een belangrijk deel van de dekking van de kosten voor ‘plan Westerzeedijk’, dat is begroot op ruim 13,8 miljoen euro.

De locatie van de gemeentewerf biedt voldoende ruimte om zowel een gemeentekantoor als een hotel/restaurant te realiseren, aldus B en W. “Marktpartijen zien voordelen in onder meer een combinatie in gezamenlijke bouwopdracht, energievoorziening, congres/vergaderruimtes en restaurant.” Het gaat volgens B en W om een hotel met ongeveer tachtig kamers. “Voor een restaurant is zicht op zee een belangrijke voorwaarde.”

Als het gebouw aan de Waddenpromende wordt afgestoten, biedt dat mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van dat gebied als toeristische zone. Naast de nieuwe centrale huisvesting behoudt de gemeente nog twee locaties: het historische stadhuis en mfc Het Vierkant. En er komt misschien nog een locatie bij, want mogelijk is verplaatsing van een deel van de gemeentewerf noodzakelijk.


Het raadsvoorstel staat op de agenda van de commissievergadering van volgende week woensdag (26 juni) en op de agenda van de raadsvergadering van woensdag 10 juli.

|Doorsturen