Nieuws

Gemeente Harlingen in zwerfafval-verbond

De gemeente Harlingen wil honderd procent zwerfafvalvrij worden. Om dat te bereiken, is de gemeente een samenwerking aangegaan met tien Friese gemeenten en onder andere NederlandSchoon. Uit deze foto, die vanmorgen werd genomen, blijkt dat zo’n actie hard nodig is.

Schone stad aan het Wad?

Afgelopen vrijdag kwamen elf wethouders van elf Friese gemeente samen, om hun logo op een spandoek te plakken, als teken van commitment voor een ‘100% Zwerfafvalvrij Friesland’. Naast de gemeenten en NederlandSchoon werken ook Omrin en Friesland Circulair mee aan de aanpak van zwerfafval, die in september van start gaat. Er wordt een plan van aanpak opgesteld en NederlandSchoon zal de gemeenten faciliteren en ondersteunen.

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Meer informatie op www.nederlandschoon.nl.

Wat doet u: wacht u tot de container geleegd is, of denkt u: ‘Een ander ruimte het wel op’?

|Doorsturen

B v d Veer

2019-07-01 16:13:06

Het is inderdaad een gezamelijk verantwoordelijksgevoel zowel van de burgers maar meer voor de gemeenten. De burgers weten waar het ingezameld moet worden , maar als de betreffende container vol is en de de afval bakken zijn ook vol ,wat moet er dan gebeuren?Ik denk op tijd legen.

Marg

2019-07-01 18:57:54

Harlingers, neem een voorbeeld aan "straatjutters Leiderdorp" .

Kijk maar eens op hun site op Facebook.