Nieuws

Gemeente Harlingen helpt inwoners passende zorgverzekering te kiezen

Om inwoners te helpen de juiste zorgverzekering te kiezen, hebben de gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke samen met Poliswijzer.nl een digitale vergelijkingshulp gemaakt. De vier gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners een zorgverzekering hebben die aansluit bij hun zorgwensen en dat ze alleen betalen voor zorg die ze nodig hebben.

De gemeentelijke vergelijkingshulp staat op www.poliswijzer.nl/gemeenten. Inwoners kunnen eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken door aan te geven welke zorg ze nodig hebben. Er volgt dan advies over de zorgverzekering die het beste past bij de situatie van de inwoners.

De Poliswijzer is toegespitst op regio Noordwest-Friesland. Zo is bijvoorbeeld precies te zien welke fysiotherapeuten aangesloten zijn de gepresenteerde zorgverzekeringen, en heeft de inwoner de garantie dat ze bij alle ziekenhuizen terecht kunnen.

Wie hulp nodig heeft bij het kiezen van een zorgverzekering kan gratis advies vragen aan de adviseurs van Poliswijzer via 050-2111456.

Gemeentepolis AV Frieso

Naast de vergelijkingshulp bieden de gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke de Gemeentepolis AV Frieso van De Friesland. Dit is een aanvullende zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Deze verzekering biedt een groot zorgpakket en de gemeente betaalt € 24,75 per maand mee aan de premie. Meer informatie over de AV Frieso staat op www.sozawe-nw-fryslan.nl/av-frieso of is op te vragen bij de Dienst Noardwest Fryslân via 0517-380200.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda