Nieuws

Gemeente Harlingen biedt extra ondersteuning ondernemers

Ondernemers in Harlingen ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus en worden hierdoor zwaar getroffen. De gemeente Harlingen heeft gekeken welke ondersteuning de gemeente extra kan bieden bovenop het pakket aan maatregelen dat er al ligt.

De steunmaatregelen worden een aanvulling op het pakket dat het kabinet vorige week aangekondigd heeft. Een voorbeeld van een extra gemeentelijke regeling is de regeling Tozo, een extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis. De regeling wordt voor de gemeente Harlingen uitgevoerd door het Bureau Zelfstandig Fryslân.

 Invorderingen

Ook zet de gemeente haar volledige invordering voor al opgelegde aanslagen stop tot 1 juli 2020. De gemeente stuurt dus geen aanmaningen en dwanginvorderingen. Dit geldt voor ondernemers en inwoners. Daarnaast krijgen ondernemers de mogelijkheid tot een betalingsregeling te komen. Ook worden de nog op te leggen ondernemersaanslagen zoals, reclamebelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing, opgeschort tot 1 juli.

Er is tevens gekeken naar de abonnementsgelden van de chartervloot. Port of Harlingen stelt dit uit tot 1 juli. Daarnaast gaat de gemeente over tot versnelde betaling van facturen van haar leveranciers. En opties op bedrijfskavels kunnen in overleg verlengd worden. Op de website staat uitgebreide informatie over deze en andere steunmaatregelen.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda