Nieuws

Gember goed voor je gezondheid

Gember is een veelgebruikte specerij, die het onder meer in currys heel goed doet. Het heeft een krachtige smaak, die veel mensen lekker vinden. Het wordt ook veel gebruikt  in thee. Gember komt van de wortelstok van de gemberplant. Belangrijke ingrediënten van gember zijn onder meer gingerol en shogaol. Deze ingrediënten zouden een ontstekingsremmende en pijnstillende werking hebben. Dat maakt gember, naast de lekkere smaak, een populaire ingrediënt in gerechten. Het wordt niet voor niets het levende goud genoemd. Met gember krijg je magnesium, kalium, koper en vitamines binnen, zodat je jouw lichaam een boost kan geven en het je lijf ontgift. 

Voordelen van Gember

Gember heeft heel veel voordelen en kan dus voor veel zaken ingezet worden. Zo bestrijdt Gember misselijkheid en zeeziekte en schijnt er bewijs te zijn dat het net zo effectief kan zijn als voorgeschreven medicijnen. Ook helpt het tegen brandend maagzuur. Daarnaast hebben de werkzame stoffen in gember een ontstekingsremmende werking en kan het daardoor ook goed werken tegen chronische ziektes. Verder kan het de menstruatiepijn verminderen, de hersenfunctie verbeteren en je helpen met afvallen. Gember heeft namelijk een positieve invloed op het dalen en stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Genoeg redenen om gember te eten dus.      

Gember is gezond

Met de belangrijke ingrediënten, waaronder gingerol en shogaol, is gember een zeer goede toevoeging aan een gerecht. Naast het toevoegen van gember aan het eten, wordt gember ook ingezet als onder meer een natuurlijk gezichtsmasker om poriën te ontstoppen. Zo beperkt deze spijs zich niet tot het eten, maar kan je er ook mee experimenteren op je huid. Naast alle eerdere genoemde voordelen zorgen de antioxidanten voor bescherming tegen oxidatieve stress. Ook is het goed voor de spijsvertering en een goede doorbloeding. Kortom: je kan dus vaststellen dat gember gezond is en dat de dag beginnen met een kop gemberthee is een zeer goede start is.

|Doorsturen

BuienradarAgenda