Nieuws

Geen tiny houses in Harlingen

HARLINGEN – Er komen geen tiny houses op het terrein van voormalige basisschool De Diamant. De gemeente heeft de plannen afgeblazen, nu blijkt dat er te weinig animo is.

Eerder leek er grote vraag te zijn naar de kleine woningen in Harlingen. De gemeenteraad gaf het college van B en W opdracht de bouw van tiny houses te onderzoeken. Tiny houses zijn een uit de Verenigde Staten overgewaaide trend van slim ontworpen microwoningen.

In juni meldde de gemeente vervolgens dat er 152 gegadigden waren voor een ‘tiny house’ op de locatie van De Diamant, en dat er plaats was voor slechts acht woningen op het terrein.

Geïnteresseerden konden een concreet plan inleveren bij de gemeente. Bij voldoende animo zou er een selectie volgen.

De gemeente meldt nu dat er slechts vier plannen zijn binnengekomen. “Het minimumaantal van vijf te bouwen tiny houses op de locatie van voormalig basisschool De Diamant aan de Vierkantsdijk is daarom niet mogelijk.” De gemeente stopt daarom met het project.

|Doorsturen

Harry

2021-10-02 02:42:06

Ik lees hier niks over de incompetente gemeente waardoor de mensen zijn afgehaakt

Renske

2021-10-02 08:40:46

Wat jammer! Ik ben benieuwd waar het is misgegaan: 152 gegadigden, 8 plekken dan toch maar 4 plannen? Ik zou van een journalist verwachten dat die hier wat dieper op ingaat. Een project mislukt niet zomaar.

BuienradarAgenda