Nieuws

Geen feestje, wel cadeaus voor jarig gastouderbureau

LEEUWARDEN - Wat ooit begon als éénmanszaak is uitgegroeid tot een omvangrijke organisatie die in heel Friesland actief is. Het Gastouderbureau van Stichting Kinderopvang Friesland bestaat deze maand 35 jaar. Jeannet van den Akker ging op 20 december 1985 aan de slag met stichting Gastouderproject Harlingen-Franeker.

Nu is het GOB, zoals het Gastouderbureau tegenwoordig wordt afgekort, een stichting waar ongeveer 150 gastouders bij aangesloten zijn; werkzaam in de hele provincie. Een gastouder verzorgt de opvang van kinderen van (vraag)ouders in eigen huis. In sommige gevallen bieden de gastouders al twintig jaar opvang aan verschillende generaties binnen één familie.

Omdat de lockdown en de coronaregels een groot feest verbieden, hebben alle gastouders een cadeau thuis gekregen. De speciale kerstpakketten vielen in de smaak, merkte Nicolet Onnes, contactpersoon namens het Gastouderbureau: “Dat feestje komt hopelijk nog. Het is mooi dat we het jubileum op deze manier toch nog een beetje konden vieren. En de gastouders verdienen dit kerstpakket enorm.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda