Nieuws

Fusie Harlinger scheepsbouwbedrijven

HARLINGEN - Vanaf 1 januari 2019 slaan Moed & van Gulpen Scheepsbouw en Scheepsbouw en -reparatie Friesland b.v. (SRF) na jarenlange goede samenwerking de handen ineen. De samenwerking zal vorm krijgen door een inkoop van Moed & van Gulpen Scheepsbouw in SRF. En dat biedt perspectieven voor de toekomst, melden beide bedrijven in een persbericht.

Zowel Moed en van Gulpen timmerbedrijf als SRF zien de fusie vol vertrouwen tegemoet en zijn ervan overtuigd dat deze fusie tussen beide scheepsbedrijven veel wederzijdse voordelen zal opleveren en een versterking van het dienstenaanbod zal betekenen. Daarom wordt gewerkt aan een investeringsprogramma.

 

“We leggen hiermee een goed fundament voor een professionele en stabiele dienstverlening voor onze gemeenschappelijke klanten en toeleveranciers”, aldus Lex Tichelaar. “Moed & van Gulpen is gespecialiseerd in scheepsinterieur en timmerwerk. Door hun krachten te combineren met onze bouw- en renovatiekwaliteiten krijg je een zeer sterk team. Zo staan we nóg sterker in de markt. En dat is niet alleen goed voor ons, ook voor onze klanten en toeleveranciers. Zij hebben één aanspreekpunt waar ze alles kunnen regelen en realiseren voor hun schepen.”

 

Het personeel van beide bedrijven zal volledig worden meegenomen in de fusie. Zij zullen hun werkzaamheden vanaf 1 januari 2019 uitvoeren in het pand van SRF aan de Koningsweg in Harlingen. Deze accommodatie is gegroeid naar een complex van 20.000 m2 inclusief zes loodsen, een scheepslift van 130 ton en met eigen havencapaciteit door middel van de recente verwerving van Shallow Shipping in Harlingen. Verder worden alle lopende projecten van beide bedrijven geïntegreerd in de fusie en afgerond.

 

|Doorsturen