Nieuws

Fun Run brengt €1784,50 op

Ongeveer 160 lopen deden afgelopen zondagmorgen mee aan de Fun Run, georganiseerd door Tom en Ans van de Herbergier een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. Het inschrijfgeld van 5 euro komt geheel ten goede aan de mogelijke aanschaf van een duo e-bike voor de gasten van de Herbergier, die rond de 7000 euro kost. Door het inschrijfgeld en sponsorbedragen staat de totaalstand nu op € 4104,50.

Door Ubbo Posthuma

Eelke Ligthart toetert de wandelaars op weg. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Voor de start zou plaatsvinden, werd door Johan, Lizzy en Kiki Ligthart op het plein een warming-up gedaan. Alle deelnemers ontvingen een draagspeld. Even over tienen gaf Ans Visser van de Herbergier het startsein met een toeter, die ver in de omtrek was te horen - sommigen dachten dat de misthoorn weer werkte. Maar het was de start van de hardlopers die 5 kilometer moesten afleggen door de stad.

Bijzonder was de deelname van stadgenoot Rob van Schuppen, die in boerentenue blauwe overall en klompen aan verscheen, om de 5 kilometer hardlopend af te leggen.

 

Een paar minuten later was de start van de wandelaars, die ook 5 kilometer voor de boeg hadden. Boegbeeld van deze sponsorloop was Eelke Ligthart, bewoner van de Herbergier. Hij mocht de wandelaars op weg toeteren en deed dit met verve. Ook liep Eelke zelf met een kleindochter mee. Op het plein was het een gezellige boel door de verkoop van diverse artikelen.

 

Binnen 15 minuten kwamen de eerste hardlopers al binnen, bezweet, want het was warm. Boertje Rob arriveerde na 31 minuten. Hij had vooraf voor 35 sponsors gezorgd. Enkele dames hadden onderweg ook nog voor sponsors gezorgd en ze konden na afloop nog een leuk bedrag aan de organisatie overhandigen. Na een goed uur druppelden de wandelaars weer het plein op.

Mede door de enthousiaste behulpzaamheid van veel vrijwilligers, werd het een grandioze Fun Run. Mogelijk zijn er nog sponsors die alsnog hun steentje willen bijdragen, dat kan op rekeningnummer NL80ABNA 0547202504 t.a.v. Fun Run.

|Doorsturen