Nieuws

Belevingscentrum Fries Blauw naar loods Nieuwe Willemskade

HARLINGEN - Het belevingscentrum Fries Blauw moet in 2020 de deuren openen aan de Nieuwe Willemskade, in havenloods 5 (waar nu nog aan onderdelen voor de Witte Swaen van de Willem Barentszwerf wordt gewerkt). De gemeente Harlingen en Stichting Fries Blauw hebben daartoe een principe-overeenkomst gesloten. Dat heeft wethouder Paul Schoute zojuist bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering.

Wetouder Paul Schoute en Birgitte Janssen van Stichting Fries Blauw. (Foto: HC – Joachim de Ruijter)

Hiermee ziet de Stichting Fries Blauw af van een belevingscentrum in de panden van de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek op Voorstraat 84/Heiligeweg 25. Dat plan was in een impasse geraakt nadat de aankoopprijs van de panden een obstakel werd.

Volgens wethouder Schoute komen er naast Fries Blauw enkele andere initiatieven in loods 5; met houtbewerking en 3D. Ze moeten voor het eind van het jaar aan de slag gaan. “We hopen dat het voor volgende zomer redelijk klaar is.”

De gemeente had 190.000 euro gereserveerd voor het centrum op Voorstraat 84/Heiligeweg 25 – dat geld kan mogelijk ingezet worden voor werk aan de loods.

Meer in de HC van aanstaande vrijdag.

|Doorsturen

BuienradarAgenda