Nieuws

Fotoroutes Tall Ships Races Harlingen

Vanaf zaterdag 18 september treffen inwoners en bezoekers drie fotoroutes aan langs de Noorder- en Zuiderhaven in Harlingen. De foto’s op deze drie routes geven een impressie van een aantal aspecten van de Tall Ships Races, die volgend jaar van 14 t/m 17 juli de Harlingen aandoen.

Langs de Noordzijde van de Noorderhaven is de route ‘Tallships around the World’ te zien. Sfeervolle beelden van de schepen in wereldsteden als Rio de Janeiro, Barcelona en Istanbul. Langs de Zuidzijde loopt een route met prachtige foto’s van een aantal imposante tallships. De foto’s zijn deels voorzien van bijschriften, die informatie verstrekken in het Nederlands en Engels.

Aan de stadszijde van de Zuiderhaven bevindt zich de derde route. Die schetst een beeld van wat trainees (jongeren van 15 tot 25 jaar) meemaken aan boord en in de havens die tijdens de reis van hun leven worden bezocht. Harlingen wil als gasthaven ook in 2022 weer ruim 300 trainees inschrijven voor de Tall Ships Races.

De fotoroutes zijn tot stand gekomen middels een samenwerking tussen de stichting Visserijdagen Harlingen en de stichting Harlingen Sail. “Wij hebben de beschikking over een veertigtal frames waarin we fotoborden kunnen plaatsen en werken voor de productie van de borden al jaren samen met Visual Reklame uit Harlingen”, aldus voorzitter Jules Dutrieux van stichting Visserijdagen Harlingen. “Ieder jaar zoeken we weer naar een goede invulling, die leuk is voor het Harlinger publiek. Omdat we graag samenwerken met andere partijen, leek het ons net als in aanloop naar de Tall Ships Races van 2018, mooi om de frames weer beschikbaar te stellen aan Harlingen Sail.”

“Voor ons is het een mooie manier om de inwoners en bezoekers van Harlingen alvast warm te maken voor het evenement volgend jaar zomer”, zegt directeur Lieuwe Krol van Harlingen Sail. “De borden blijven tot aan de Tall Ships Races in juli staan en passen goed binnen ons marketing- en communicatieplan. We zijn de Visserijdagen dan ook zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van de frames.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda