Nieuws

FNV: Acties en stakingen dreigen bij Frisia Zout in Harlingen

Frisia Zout in Harlingen krijgt van de FNV nog tot vrijdag 7 februari 10.00 uur om in te gaan op de cao-eisen van de bond. Als de directie dat niet doet, volgen acties met mogelijk stakingen.

Dat staat in een ultimatum dat de bond vanmiddag verstuurd heeft. Lex Makkinje, bestuurder FNV Procesindustrie: “Medewerkers zitten al sinds afgelopen zomer zonder cao. Ze hebben heel veel geduld gehad, maar dat is nu op.”

FNV wil een nieuwe cao met een looptijd van twee jaar, vijf procent meer loon, goede afspraken over duurzame inzetbaarheid en een tegemoetkoming voor een aanvullende ziektekostenverzekering. Frisia heeft in een eindbod alleen een loonsverhoging van drie procent voor één jaar geboden, aldus de vakbond.

Actiecomité
Leden van de FNV die bij Frisia werken hebben hun werkgever tot twee keer toe de ruimte geboden om met een beter bod te komen. Afgelopen maandag stemden ze het eindbod definitief weg. “Er is grote actiebereidheid. Er is een actiecomité gevormd en de voorbereidingen van acties zijn al begonnen”, aldus Makkinje. Bij Frisia Zout werken negentig medewerkers.

|Doorsturen

BuienradarAgenda