Nieuws

Feiko Walinga in het zonnetje

Feiko Walinga vierde zaterdagmorgen zijn 75e verjaardag in hotel Anna Casparii. Dit te midden van een klein gezelschap familieleden. Voor orkest de ‘Waddentoeters’, onderdeel van Stedelijke Muziekvereniging Harlingen, was dit redenen  hem met een serenade te verrassen.

Feiko Walinga te midden van de Waddentoeters.

In de jaren 70 was Feiko steevast bij optochten van korps, drumband, trompetters en majorettes aanwezig, en hij mocht van de toenmalige maître Arie Oldenburg voorop lopen. Feiko hield ontzettend van muziek. Groot was de verrassing dan ook toen de leden van de Waddentoeters al spelend het hotel binnen liepen. Na een paar vrolijke deuntjes waarbij Feiko mee dirigeerde, nam Ubbo Posthuma het woord. Hij liet weten dat Feiko vroeger een vaste gast was bij optochten van de vereniging. “Het was zelfs zo dat we wachten met uitrukken tot Feiko er was. We hebben dan ook wel ’s anderhalf uur op hem staan wachten”, grapte Ubbo, die ook een presentje voor Feiko had meegenomen.

Nadat het cadeaupapier was verwijderd, kwam er een prachtige oorkonde tevoorschijn met een foto van Feiko en met de tekst: “Feiko 75 jaar. Bijzonder lid van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen. Jarenlang was hij bij de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen een beeldbepalende factor tijdens de vele optochten door de stad.”

Na een consumptie genoten te hebben en met de belofte dat dit kleinood in de kamer zou worden opgehangen, vertrokken de muzikanten weer. Met een hartelijk dankwoordje van de familie, die deze geste bijzonder op prijs hadden gesteld.

|Doorsturen