Nieuws

Feestelijke diploma-uitreiking op RSG Simon Vestdijk

Maandag en dinsdag werd op feestelijke wijze het diploma uitgereikt aan de leerlingen van RSG Simon Vestdijk Harlingen. De diploma-uitreiking is het sluitstuk van een wel heel bijzonder examenjaar voor de leerlingen.

Feestelijk fotomoment. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Door het coronavirus ging het centraal examen niet door en werden de laatste toetsen digitaal afgenomen. Locatiedirecteur Gerald Schutte: “Juist daarom is het van belang om goed afscheid te nemen van onze examenleerlingen. Binnen alle richtlijnen maken we er een grandioos feest van!”

Afgelopen vrijdag werd de definitieve uitslag gedeeld met de nog niet geslaagde leerlingen. Na de landelijke uitslag dag op 4 juni, konden veel leerlingen nog slagen met één of twee resultaatverbeteringstoetsen. En met succes! Vmbo-basis, vmbo-kader en atheneum hebben een slagingspercentage van 100%, op de voet gevolgd door mavo (99%) en havo met 95%.

De diploma-uitreiking vindt in aangepaste vorm plaats, maar is zeker niet minder feestelijk dan voorgaande jaren. De leerlingen van mavo, havo en atheneum werden in kleine groepen op school verwacht. Samen met hun genodigden liepen ze een route door de feestelijk versierde school: de ‘Walk of Fame’. Door vakdocenten werden ze gefeliciteerd, er was een hapje en een drankje, en een persoonlijk afscheidswoord van de mentor. Vervolgens werd het diploma getekend. De leerlingen van het vmbo ontvingen hun diploma tijdens een heuse drive-through. In een feestelijk aangeklede straat kregen de leerlingen bij diverse stoppunten iets leuks of lekkers aangeboden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda