Voetbal

Fc Harlingen werkt mee aan ‘Vrij Keuze Uur’ St. Michaëlschool

Het derde en tevens laatste blok van de vrije keuze-uren op de St. Michaëlschool zijn afgelopen vrijdag van start gegaan. Kinderen van de groepen 5 tot en met 8 nemen deel aan creatieve activiteiten in en buiten de school. De trainers Youri Bouma en Martijn Homminga van fc Harlingen waren van de partij.

Tijdens de vrije keuze-uren kunnen de kinderen een keuze maken uit verschillende workshops, zoals zwemmen, knutselen, dammen, koken, bootcamp, volleyball, voetbal en nog veel meer. De trainers Youri Bouma en Martijn Homminga van fc Harlingen wilden hier graag aan meewerken. Niet alleen om de kinderen enthousiast te maken voor voetbal, maar ook omdat zij erg graag kinderen voetbaltraining geven.

Afgelopen vrijdag was de eerste ronde en er werd op het schoolplein van de school eerst warmgedraaid en vervolgens met de bal overgetikt. Daarna hadden de jongens een leuk parcours uitgezet over het plein en werd er balbehendigheid geoefend. Het uur werd afgesloten met een partijtje in de voetbalkooi.

Voor vrijdag 25 mei en vrijdag 1 juni staan er activiteiten gepland in de speeltuin van het Noorderkwartier. Fc Harlingen hoopt met de workshops meer kinderen enthousiast te maken voor voetbal. Ze kunnen gratis een aantal keren mee trainen bij fc Harlingen.

|Doorsturen