Nieuws

Extra snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden N31 en A31

In september is er, net als in augustus, groot onderhoud aan af- en toeritten bij op de N31 en de A31. De politie heeft in deze periode in extra aandacht voor dit traject. Zo is er vorige week donderdag (29 augustus) al een korte snelheidscontrole gehouden op de A31 waar vier bestuurders bekeurd zijn voor te hard rijden. Er mocht daar op dat moment 70 km/u gereden worden.

Het gaat om de af- en toerit Harlingen-Havens (N31) en op de A31 om toerit Marsum en afrit Dronryp. Aannemer BAM Infra voert voor Rijkswaterstaat groot onderhoud uit. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer over één rijstrook. Weggebruikers wordt gevraagd om rustig aan langs het werk te rijden en verkeersaanwijzingen op te volgen. Zo kunnen de wegwerkers veilig en vlot hun werk doen. Bovendien is het ook veiliger voor de weggebruiker zelf.

Tijdens de werkzaamheden hangen er ook spandoeken langs de weg om extra aandacht te vragen voor de veiligheid bij wegwerkzaamheden. Op de spandoeken staan boodschappen als ‘Fijn dat je rekening met me houdt’, ‘Mooi dat je gas terugneemt!’

De aandacht voor veiligheid bij wegwerkzaamheden komt voort uit de campagne ‘Samen wegwerken’. Met dit project zetten de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie zich in voor een betere veiligheid bij wegwerkzaamheden. Ze doen dat samen met brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB INFRA, CUMELA Nederland en TLN. Meer informatie over de campagne op www.samenwegwerken.nl en www.facebook.com/samenwegwerken.

|Doorsturen