Nieuws

Extra reistijd Afsluitdijk door vervangen asfalt

Rijkswaterstaat is vandaag begonnen met werkzaamheden op de Afsluitdijk. Op diverse locaties wordt de asfaltdeklaag vervangen en de vangrails gerepareerd. Het werk duurt tot vrijdag 15 juni. Weggebruikers moeten in beide richtingen rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

De werkzaamheden worden overwegend overdag uitgevoerd van maandag tot en met donderdag. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, worden weggebruikers met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden geleid. Ook is er sprake van versmalde rijstroken.

 

Op drie dagen is over een lengte van circa 5 km één rijstrook per rijrichting beschikbaar: donderdag 3 mei tussen 7.00 en 20.00 uur bij Den Oever; woensdag 13 juni tussen 7.00 en 20.00 uur bij Kornwerderzand  en donderdag 14 juni tussen 7.00 en 20.00 uur bij Den Oever.

 

Langzaam verkeer (o.a. fietsers) en de scheepvaart ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Weggebruikers worden door middel van gele borden en tekstkarren op de werkzaamheden geattendeerd. Bij onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld. 

 

Rijkswaterstaat voert regelmatig onderhoud uit om de levensduur van het asfalt en de geleiderails op de snelwegen te verlengen. Rijkswaterstaat pakt het asfaltonderhoud in delen aan, zodat niet een lang stuk snelweg in één keer langere tijd dicht moet. Het onderhoud wordt daarom opgedeeld in vakken die variëren van honderden meters tot een paar kilometer lang. De werkzaamheden op de Afsluitdijk worden uitgevoerd voorafgaand aan de versterking van Afsluitdijk.

|Doorsturen