Nieuws

Expositie in Andreaskerk

WIJNALDUM - Evenals voorgaande jaren is de Andreaskerk in Wijnaldum onderdeel van Tsjerkepaad; een reeks Friese kerken opent de deuren, dit jaar van 7 juli tot en met 8 september. Een groep amateurkunstenaars uit de drie noordelijke provincies exposeert in het kerkgebouw van Wijnaldum. De tentoonstelling heet ‘Beweechlik’.

De officiële opening van de expositie is morgen (zaterdag 7 juli) om 15.30 uur. Er worden dan enkele gedichten voorgedragen en de kunstenaars geven een korte toelichting op hun kunstwerken. ‘Beweechlik’ staat voor verandering en beweging. Door verschillende kunstvormen samen te brengen in één tentoonstelling, waarbij de kunstenaars zich laten inspireren door elkaar, vindt er als het ware een verandering, een beweging plaats in hun werk. In deze expositie vormen gedichten de inspiratiebron voor de kunstenaars. Met onder andere schilderijen, glas in lood, foto’s en keramiek verbeelden zij de gedichten. De expositie is te bezichtigen op zaterdagmiddagen van 13.30 tot 17.00 uur.

Tsjerkepaad (www.tsjerkepaad.nl) is in 2004 begonnen met 25 kerken. Inmiddels is het uitgegroeid tot meer dan 250 kerken met wel 40.000 bezoekers.

|Doorsturen